KM utomhus 10-10-10

skickad 25 sep. 2010 07:16 av Svante Gustafsson   [ uppdaterad 10 okt. 2010 14:00 ]

Då var den genomförd! Årets viktigaste tävling.

Vädret var ok, lite kallt, men det regnade inte och en vind som inte störde allt för mycket.

21 skyttar på startlinjen får anses mycket bra uppslutning. Mer än hälften av klubbens medlemmar. Klassindelningen var en Sigtuna special. Dvs 3 grupper. Juniorer och nybörjare på 15 meter, seniorer och de som varit med ett tag på 25 meter och siktesskyttarna på 40 meter. I år bara compoundare. Huvudtävlingen som vi börajde med var en taveltävling med 3 x 10 pil.

Uffe Wallin visade att takterna sitter i och trotts lång tids träningsfrånvaro pga skador kunde han se till att få med sig hem vandringspriset i år igen. Bra gjort Uffe! Svante är även han nöjd med andraplatsen med sin långbåge som inte har varit spänd så hemskt många gånger i år. Bara 9 poäng efter Uffes 266 poäng. På tredjeplats finner vi Danne som visar att träning ger resultat. Lika glädjande är att se att Tina kom in som 4:a. Även här visar det att träning ger resultat! Axel kommer gå lång om han fortsätter träna och tävla, det vet vi sedan tidigare.

Ulf 266, Svante 257, Dan 237, Tina 213, Axel 212, Jack 201, Pål 195, Kari 167, Herman 160, Reza 153, David 121.

Jack som dagen till ära hade lånat en fin båge skylde inte ifrån sig på materialet, men tyckte nog att han kan bättre. Födelsedagsbarnet Pål längtar efter en egen båge för att kunna nå de höga poängen och Herman som också varit justerad hela säsongen sköt med en lite för klen båge för att kunna topp prestera. Reza som just börjat skjuta gjorde bra ifrån sig och David kämpade hårt och kanske lite orättvist blev klassad som 25 meters skytt.

I siktesklassen visade Micke vart skåpet skulle stå med sina 241 poäng. Grattis! Niclas två på 208 poäng och trea blev Markus med 197. Därefter Lasse 181 och Anders 144.

I 15 metersklassen så segrade tillslut Dennis med 183 poäng efter hård kamp. Philip placerade sig som tvåa med 171 poäng före Ruben på 158. Fyra blev Oscar med 91 före dagens gladaste skytt Mathilda på 87.

I 3D tävlingen som omfattande 7 mål segrade säkert Lasse i siktesklassen. Lite för korta avstånd för compoundare var en av åskådarnas kommentar. Kanske korrekt, men det var lika för alla! Markus 2:a och Niclas 3:a.

I juniorklassen tog Oscar hem segern famför Ruben och Philip.

I Seniorklassen så fortsatte Uffe att visa sin klass och vann framför Tina som tids nog kommer utföra storverk i 3D tävlingarna. Reza visade också stor entusiams med sin tredjeplats.

Den avslutande tävlingen var den prestige fyllda Clouten. Endast en klass. Då vi inte hade lyckats få till några kritade ringar blev poängberäkningen något modifierad genom att de 5 närmaste pilarna fick poäng, 5, 4, 3 osv. Serien blev 3 x 3 pilar. Segrande ur detta pilregn gick Anders med tre poänggivande pilar och totalt 9 poäng.

Naturligtvis så grillade och fikade vi även under dagen.

Tack till alla medverkande och alla som hjälpte till med korvgrillning.

 

Comments